Sinovi Bosne na PRESS konferenciji najavili Memorijal Edin Ibraković 2018

Danas je u prostorijama kluba u domu kulture u Lukavcu, Sportski Klub Invalida Sjedeće Odbojke “Sinovi Bosne” Lukavac održao PRESS Konferenciju a povodom organizacije međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci “Memorijal Edin Ibraković 2018”.

PRESS-u su prisustvovali: Vehbija Tokić – predsjednik kluba, Fahrudin Muharemović – trener, Ermin Jusufović – kapiten te Amra Ibraković kćerka rahmetli Edina Ibrakovića kao i predstavnici RTV TK i RTV Lukavac.

U ime domaćina prisutne je pozdravio Vehbija Tokić nakon čega ih je upoznao sa učesnicima turnira te aktivnostima koje su do sada završene nakon čega se zahvalio medijima i Amri na prisustvu i izrazio nadu da ćemo poslati lijepu poruku u svijet putem live streaminga sa turnira.

Trener Muharemović je podsjetio prisutne da su pripreme kluba za nerednu sezonu u punom jeku te da će turnir dobro poslužiti da se vidi trenutno stanje forme kako igrača tako i cijelog tima. Najmanje što možemo učiniti kao njegovi saigrači je organiozovati turnir kako bismo sačuvali od zaborava lik i djela rahmetli Ede za kraj je rekao Muharemović.

Kapiten kluba Jusufović se prisjetio dana kada je dijelio svlačionicu reprezentacije BiH sa Edinom Ibrakovićem te podsjetio na zasluge Edina Ibrakovića u toku odbrane BiH zatim i u organizaciji sportskih aktivnosti invalida u Lukavcu ali i podvukao da je Edin osvajač prve olimpijske medalje u Lukavcu i vjerovatno jedini lukavčanin koji je igrao za reprezentaciju svijeta.

Amra Ibraković, kćerka Edina Ibrakovića se na kraju zahvalila klubu kao i medijima što na ovakav sportski način organizacijom turnira u sjedećoj odbojci pokazuju da nisu zaboravili zasluge njenog tate Edina kako kao Ratnog Vojnog Invalida tako ni kao čovjeka koje je jedan od osnivača kluba i prvi njegov reprezentativac, te poželila da sve prođe u najboljem redu i da se tradicija nastavi i u buduće te pozvala sve građane Lukavca da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju.

Turnir će se održati u subotu 15. septembra sa početkom u 10 sati u sportskoj dvorani u Lukavcu. Svečano otvaranje je u 10-45 h.

 

U prilogu protokol turnira.

Trenutno niko nije komentarisao ovaj članak.. budi prvi .

Dodaj svoje mišljenje Kao gost možeš se registrovati ili prijaviti na svoj nalog .

Neće biti objavljeno